Yummie, yummie afternoon snack.
Ingredienser
till kvardegen:
300g vetemjöl
150g smör
1tsk socker
1 ägg
1 msk vatten
Till fyllningen
900 g äpplen
2msk citronsaft
100g strösocker
3ägg
1 1/4dl vispgrädde
1msk florsocker
Gör så har
Blanda mjöl och smör, tillsätt ägg, sockerlite vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Mjöla arbetsbordet lätt och kavla till en ca 2mm tunn platta.Smörj pajformen och klä den med med degen. Skär bort deg som hänger över kanten.Värm ugnen till 200 grader.
Skala äpllena,dela dem i fyra delar och skär bort kärnhusen.Skär regelbunndna,längsgående sniit i äppelklyftorna och droppa på citronsaft.Placea klyftorna snyggt och prydligt på degbotten.
Fötgrädda 10 minuter på mittfalsen i ugnen.
Blanda under tiden socker ,ägg och grädde och rör om .Häll sedan smeten över äppelklyfftorna och grädda ytterligare 30 minuter. ENJOY!
No comments:
Post a Comment