Tuesday, October 6, 2009

Tiramisú


Wednesday´s lunch dessert for lucky IT guys yummie Tiramisú.
Ing:
2 äggulor
2/3 dl socker
250 g mascarpone
2 msk konjak
2 äggvitor
8 st savoiardibiskvier
1 1/2 dl starkt kallt kaffe
2 msk kakao till garnering

Vispa äggulor och socker pösigt. Rör ner mascarpone och konjak. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mascarponesmeten. Doppa ovansidan av biskvierna hastigt i kaffet. De ska inte bli genomblöta. Varva biskvier och mascarponekräm i glas. Låt dem stå i kylskåp helst över natten. Sikta på ett lager kakao före servering. Savoiardibiskvier är italienska kakor som finns att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer.

1 comment:

Anonymous said...

JÄTTEBRA......... att få recept på Tiramiso........ och dessutom på svenska!!!"lunch-efterrätt" OAOoo!